Over Sylvana

Van jongs af aan is Sylvana omringd door dieren. Haar liefde voor dieren, en katten in het bijzonder, kwam dan ook zeker niet uit de lucht vallen.

 

Na een studie Dierenverzorging en een opleiding tot Paraveterinair mag Sylvana zich sinds 2017 ook officieel 'Kattengedragstherapeute' noemen. En dat bevalt erg goed. Naast haar baan als paraveterinair geeft ze door het hele land advies op het gebied van kattengedrag. Met tevreden katten en eigenaren als resultaat.

 

" Ongewenst kattengedrag of een onzindelijke kat kan erg frustrerend en stressvol zijn. In heel veel gevallen is het accepteren van dit afwijkende gedrag (of zelfs het afstaan van een kat) niet nodig. Gedragstherapie biedt vaak een uitkomst ..." 

 

 

Persoonlijke begeleiding

Voor de specialisatie tot kattengedragstherapeute volgde Sylvana 4 jaar de gelijknamige opleiding aan Tinley Academie, al 21 jaar hét kennisinstituut op gebied van diergedrag. Daarnaast volgt ze cursussen om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen in haar vakgebied. Dagelijks wordt ze maximaal getest door haar eigen, enthousiaste katten thuis.

Anderen over Sylvana

Sylvana kende ik als paraveterinair bij de vaste dierenartsenpraktijk van mijn ouders. Ze heeft ons heel erg goed geholpen met de kat van mijn man, Kyra. Kyra was altijd gewend om alleen te zijn met mijn man. Maar toen kwam ik in hun leven en dat ging niet zonder slag of stoot. Kyra tolereerde mij totaal niet. Als ik er was, viel ze mij aan. Ik hoefde maar een stap te zetten of ik had haar in mijn benen hangen. Dit deed ze ook met ander bezoek die er over de vloer kwam.Toen ik bij mijn man ging inwonen, heeft het een tijdje geduurd voordat het minder werd, maar ze bleef het toch doen. En geheel onverwachts. We hebben er zelfs over gehad om een ander tehuis te zoeken voor haar. 

 

Sylvana is bij ons langs geweest en heeft ons toen heel veel tips gegeven, dat we konden doen. Op aanraden van haar, hebben we toen een kitten erbij genomen. We wilden wel heel graag een 2e kat erbij, maar durfde het niet, omdat Kyra al zo fel naar mij reageerde. Maar eigenlijk vanaf het moment dat Nala erbij gekomen is, is Kyra bijgedraaid. Ze is van een (agressieve) onvoorspelbare kat, naar een lieve knuffelkat veranderd. Ze kan nu goed haar energie kwijt samen met Nala. Ze zijn onafscheidelijk. En tegenwoordig komt Kyra zelfs steeds vaker bij mij op schoot liggen i.p.v. bij mijn man. Zelfs het bezoek is versteld van de verandering van Kyra. Geaaid worden door vreemden wilt ze niet, maar dat hoeft ook niet. Maar dat ze er gewoon rustig bij blijft liggen, daar zijn we trots op. Zonder Sylvana was dit ons nooit gelukt.

 

Daarom raad ik Sylvana ook aan bij andere mensen die problemen hebben met hun kat. 

 

Jessica Backus 

 

Meer succesverhalen lezen?